Österlens Poolcenter kan erbjuda dig prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet.

Vi har en hög service och kunskapsnivå och ett av marknadens bredaste sortiment av pooltak. Pooltaken kan levereras i box som byggsats eller som färdigmonterade sektioner. Pooltaken kommer från Nordens största leverantör av Pooltak och poolvärmepumpar Gullberg & Jansson.

Med ett  pooltak förlänger du badsäsongen för din utomhuspool och får dessutom en extra uppvärmningskälla på köpet, en solig dag kan temperaturen höjas hela 6-8 grader. När vädret inte är gynnsamt badar du under taket och när sedan solen tittar fram skjuts hela taket enkelt bort och du badar under bar himmel. Andra fördelar med våra pooltak är minskad energiförbrukning, skydd mot löv, smuts och surt regnvatten, minskad kemikalieförbrukning och vattenavdunstning, vintertäckning och att det uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

Våra pooltak har lång livslängd tack vare robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor. Samtliga modeller har mjuka och behagliga linjer och vi har varit noggranna med detaljerna. Vi har strävat efter att dölja nitar och rostfria skruvar i största möjliga utsträckning och vi har stabila lösningar förutsatta funktioner som lås och gångjärn.

Vårt sortiment består av ett standardsortiment samt ett specialsortiment som kan anpassas efter kundens önskemål. Våra pooltak i standardsortimentet levereras vanligtvis som en byggsats i box men kan också mot pristillägg beställas i färdigmonterade sektioner för enkel installation. Våra måttbeställda pooltak i specialsortimentet levereras alltid i färdigmonterade sektioner med kranbil.

Samtliga pooltak från Gullberg & Jansson är certifierade och godkända enligt fransk säkerhets och kvalitetsstandard**.

* Med förlängningsskenor kan du skjuta pooltaket förbi hela poolen.
** Standard NF P 90 309 omfattar t.ex. barnsäkerhet samt snöbärighet. Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2 . Aluminiumprofilernas konstruktion och modellutformning är helt avgörande för pooltakets förmåga att klara snölast, medan kanalplastens eller klarplastens olika tjocklek (3, 4, 6, 8 eller 10 mm) inte har nämnvärd betydelse i jämförelse.