Österlens Poolcenter kan erbjuda dig prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet.

Vi har en hög service och kunskapsnivå och ett av marknadens bredaste sortiment av pooltak. Pooltaken kan levereras i box som byggsats eller som färdigmonterade sektioner. Pooltaken kommer från Nordens största leverantör av Pooltak och poolvärmepumpar Gullberg & Jansson.

Med ett  pooltak förlänger du badsäsongen för din utomhuspool och får dessutom en extra uppvärmningskälla på köpet, en solig dag kan temperaturen höjas hela 6-8 grader. När vädret inte är gynnsamt badar du under taket och när sedan solen tittar fram skjuts hela taket enkelt bort och du badar under bar himmel. Andra fördelar med våra pooltak är minskad energiförbrukning, skydd mot löv, smuts och surt regnvatten, minskad kemikalieförbrukning och vattenavdunstning, vintertäckning och att det uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

Våra pooltak har lång livslängd tack vare robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor. Samtliga modeller har mjuka och behagliga linjer och vi har varit noggranna med detaljerna. Vi har strävat efter att dölja nitar och rostfria skruvar i största möjliga utsträckning och vi har stabila lösningar förutsatta funktioner som lås och gångjärn.

Våra två standardserier av pooltak – Nova och Stella – har dessutom utformats för att passa alla standardpooler, både med och utan poolsarg.

Standardserierna Nova och Classic har utvecklats av Gullberg & Jansson i nära samarbete med en av de ledande europeiska pooltakstillverkarna. Samtliga pooltak är certifierade och godkända enligt fransk säkerhets- och kvalitetsstandard* och omfattas av 3 års materialgaranti. Alla pooltak från Gullberg & Jansson är barnsäkra, kan snabbt låsas med nyckel och uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

* Standard NF P 90 309 omfattar t.ex. barnsäkerhet samt bärighet för snö. Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2. Det enda undantaget är pooltaket Alva som klarar ett maximum av 40 kg/m2. Snölasten för särskilt breda pooltak för vissa pooltaksmodeller varierar också.