Cirkulationspumpen är poolens hjärta.

Det är en av de absolut viktigaste komponenterna i poolsystemet och därför ska man vara noggrann med vad man köper.

Vi på Österlens Poolcenter har ett stort sortiment av pumpar från de marknadsledande tillverkarna i branschen. Vi har pumpen som passar just dina behov, allt ifrån de plånboksvänliga alternativen till pumpar med mer avancerad teknik samt funktioner.

Att pumpen dimensioneras till poolens storlek, badvolym, röravstånd samt sandfilter storlek är mycket viktigt. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt pump för dig och din pools behov.

1-FAS

Passar ofta utmärkt till lite mindre pooler.

Är överlag billigare än de andra alternativen.

Strömdragningen blir oftast enklare och billigare då det oftast finns en ledig plats i elskåpet.

3-FAS

Är starkare direkt vid uppstart än vad en 1-fas pump är.

Har i regel något bättre driftsekonomi samt driftsäkerhet och en jämnare strömförsörjning.

Har man en pool som är av modell större rekommenderas det att ha en 3-fas pump.

Varvtalsstryd

Den här typen av pump ger dig möjlighet att få perfekt cirkulationshastighet för att få både rening genom sandfiltret och en värmekälla att ge maximal effekt.

Till skillnad från klassiska pumpar som bara har två lägen, antingen full cirkulation eller ingen alls. Med en varvtalsstyrd pump kan du ställa in precis vilken hastighet din pump ska köra på för att optimera pumpen till just det ändamålet.  Detta ger en optimal uppstart av poolen, perfekt cirkulationsflöde och att backspolningen blir mer effektiv. Eftersom att pumpen kan ställas i ett optimalt läge blir en varvtalsstyrd pump otroligt tyst samt energieffektiv.